Your Personal Aroma, o experiență de făcut în CUPLU

Your Personal Aroma, o experiență de făcut în CUPLU

Zilele trecute am avut o experiență superbă în cuplu: un atelier de creație de parfum artizanal. În caz că nu știați, Raluca Vasile de la Your Personal Aroma (YPA)/Artisan Perfumery este singurul parfumier ”new luxury” licențiat din România și a venit cu ideea de un workshop Do it yourself Perfumery, un atelier de 3-4 ore în care fiecare își concepe un parfum pe gustul său.

Problema: ne plac parfumuri diferite, dar ne dorim un parfum unisex pe care să-l putem folosi amândoi.

Provocare: să găsim note olfactive care să ne placă și mie, și LUI.

Raluca Vasile a început cu partea teoretică: ne-a explicat despre tipajele de personalitate și cum acestea se coordonează cu tipajele de note olfactive, cum se construiește un parfum, ce tipuri de esențe există, cum testăm esențele, cum ne dăm seama dacă ni se potrivesc, etc. Ne-a dat să alegem preferatul din mai multe parfumuri și ne-a citit despre tipajul nostru de personalite, în funcție de alegere.

Apoi a grupat esențele pe categorii și a urmat o ora în care am testat și am ales esențele (atenție!) care să ne placă și mie și lui. Greu? Foarte greu!

Logodnicul meu preferă esențele tari: Oud, piele, condimente, tabac. Iar eu prefer florile albe (iasomie, magnolie), fructele și florile de citrice (flori de portocal, flori de lamaie). Am observat de câteva ori cum ceva ce lui îi plăcea mult, mie îmi dădea o reacție de rău la stomac. Și invers! Fructele și florile ”mele” erau percepute de el ca ”prea dulci”.

În același timp am descoperit că nu suntem atât de diferiți: au fost arome care ne-au plăcut și mie și lui la fel de mult. Îmi amintesc clar cum am descoperit zâmbind ce avem în comun, din punct de vedere olfactiv, si nici măcar nu știam cât de multe sunt. Așa că iată ce am ales pentru primul nostru parfum:

  • iasomie, neroli și champaca (vârful piramidei olfactive)
  • bergamot, litchi, prună, scorțișoară și rouge amere (mijlocul piramide)
  • piele, mosc civet, santal, tabac cohiba, amber gris (baza piramidei).

În timp ce Raluca ne doza ingredientele, le amesteca și le ambala frumos, noi vorbeam încântați de primul nostru parfum unisex și ce stare de ne dă: un parfum cald, luminos, pozitiv, seducător, șarmant, plin de… iubire lichidă.  Se deschide cu note feminine și ușoare, continuă cu note ușor infantile și jucăușe și se închide cu multă putere și masculinitate. Căci, nu-i așa, eu sunt vârful piramidei și el baza, nu-i așa? Iar la mijloc ne întâlnim frumos, în copilărie…

Recomand oricărui cuplu care vrea să crească și să evolueze să treacă prin acest workshop de parfumerie YPA by Raluca Vasile. Am ieșit de acolo cu gândul că am aflat lucruri noi unul despre celălalt și că am găsit un mijloc de aur al relației noastre, cel puțin din punct de vedere olfactiv. Iar acum, de fiecare data când îi văd sticluța frumoasă a parfumului nostru pe raftul de la baie, zâmbesc complice: știu că e mai mult decât un parfum cumpărat dintr-un magazin, știu că nu-l mai are nimeni pe planetă și știu ca e produsul comunicării noastre și a unei seri frumoase petrecute împreună în atelierul YPA. 

P.S. Am denumit parfumul nostru Eau de Soleil, pentru că radiază și încălzește 🙂 Iar pentru mai multe despre YPA, vedeți pagina lor: https://www.facebook.com/YourPersonalAromaParfums/