Bridezilla of Bucharest. Location, location, location.

Bridezilla of Bucharest. Location, location, location.

Pe 6 aprilie 2018 am fost cerută în căsătorie cu cel mai frumos inel de pe planetă, de cel mai frumos suflet, sufletul meu pereche. Ne-a luat vreo 3 luni să ne dezmeticim și să ne calmăm fluturii din stomac, după care am purces la… organizare! Am decis să prioritizăm ce e important pentru noi și ce nu, pentru a ști de unde începem căutarea.

În primul rând, Locul: știam sigur că vrem să fie lângă o apă. Am fi preferat sa facem o nunta la mare, dar era prea greu să cazăm toți cei 150 de invitați (dar au venit chiar mai mulți!) așa că am ales să facem nunta la București. Însă locul pe care îl căutam trebuia să fie cu lac sau piscină lângă, și, dacă se poate, cu natură. Găsisem Cortina Garden în Corbeanca, aveau data aleasă de noi disponibilă și eram gata să batem palma cu ei și să le transferăm avansul, când… nu ne-au mai răspuns la telefon 2 săptămâni. Apoi doamna care se ocupa de noi ne-a sunat și ne-a anunțat că ei intră în reparații și nu se știe când se termină reparația, astfel încât nu ne poate garanta data aleasă. Am rămas… cu gura căscată și foarte dezamăgiți de un local de nunți care se vrea premium!

Am văzut vreo 20 de restaurante, terase și grădini până ne-am găsit locul de suflet. Nu pot să vă descriu multitudinea de kitsch ascuns sub aur, mochete pătate, scaune urâte, toalete, neîngrijite, candelabre de prințese și fițe văzute în acea perioadă! Am descoperit că ”dacă vreți scaune Chiavari, veniți cu ele de acasă, noi nu avem”, că ”lângă lac nu înseamnă neapărat că locul are vedere spre lac, ci doar că există un lac în preajmă”, am văzut fițe de mâncare scumpă și proastă, vinuri de duzină puse în meniu, și, mare grijă la ”băutura la bar în limita stocului disponibil.” Asta înseamnă ca băutura se va termina la un moment dat, ei nu-ți garantează nimic.

Însă printre toate dezamăgirile, și după multe căutări, iat-o, luminița de la capătul tunelului. O pădure seculară cât vezi cu ochii, un castel cu poveste, o capelă de la 1850, un cort cu terasă și ponton pe malul unui lac ca-n povești: Domeniul Știrbei, și, din toate cele 8 sali disponibile, pe gustul nostru a fost Pavilionul Prințesa Maria. Și DA: aștia din poză suntem noi 🙂

Nu sunt deloc fan corturi de nuntă dar acesta avea toate elementele căutate de noi: simplu, poziționat ideal cu vedere spre lac, înconjurat de păsări, lebede, copaci umbroși și atmosferă ruptă dintr-o frescă italiană. Scaune albe Chiavari, mese albe, totul alb și luminos. Au mai fost doua lucruri cheie care ne-au convins: mâncarea fină extraordinară a chef-ului Antonio Pasarelli & vinurile Aurelia Vișinescu din meniu. Știam că nu putem da greș cu acest duo gourmet! Și nu am dat 🙂

În iunie 2018 mai erau doar doua sâmbete libere pentru vara lui 2019 la Pavilionul Prințesa Maria: 6 iulie și 20 iulie, așa că am ales data de 6 și am plătit imediat. Nu pot să spun că persoana cu care am discutat elementele de planning a fost cea mai drăguță, mi s-a părut foarte dezinteresată de jobul ei, probabil plictisita de câte nunți are pe cap. Am avut momente când m-am întristat pentru că în loc să ne ajute să avem o nuntă frumoasă, eram tot timpul pe picior de ceartă cu ea, sau mai exact, ea cu noi… Norocul ei a fost că tot ce ne-a deranjat în comunicarea cu plannerul a compensat șeful de sala, Edi, un om cum rar întâlnești. Pozitiv, plin de soluții și cu dorința sinceră de a ajuta, de a face să fie bine. Pe toată perioadă anului dinaintea nunții am comunicat cu el și ne-a răspuns de fiecare dată cu ”Da, se poate!”.

Datorită lui și lui Antonio Pasarelli, experiența noastră a fost una magică. Degustarea meniului & vinurilor? Flawless! Și probabil atunci am reușit chiar să mănânc din farfurie, pentru că la nunta n-am mai avut când :)) (și da, rața confit cu piure cu trufe a intrat în istorie, de pește nu mai zic).

A fost și un moment caraghios la degustare, când am avut ocazia să povestim un pic cu chef Antonio Pasarelli, de care sigur ați auzit în mai multe rânduri. Încercam să negociez cu el scoaterea sarmalelor (panica!) din meniul de nuntă, pe motiv că la noi, în Basarabia, se fac altfel, cu mai puțină carne, și că mie personal nu prea îmi plac cele de aici. Încercam să înlocuiesc cu un risotto sau alt preparat mediteranean, însă Antonio a zis: ”Observ că tot mai mult tânăra generație se îndepărtează de mâncarea românească, considerând că ce vine dinafară e mai interesant. Ei bine, eu cred că mâncarea românească trebuie redescoperită, să căutăm rețetele vechi și să le readucem pe masa românului. Eu am lucrat câțiva ani la Bălți (R. Moldova), gustați sarmalele mele și apoi decideți.” Mai trebuie să spun că au fost cele mai bune sarmale pe care le-am mâncat, în aproape 14 ani de când locuiesc la București???

Tips & Tricks când alegeți localul pentru nuntă:

  • sa fie pe gustul tău dar și al mirelui, nu merge într-o extremă de roz și ”fetițeală” doar pentru că ești tu în lumina reflectoarelor.
  • să vă producă bookurie acel loc, indiferent că e vorba despre un lac, un fel de mâncare sau un om simpatic angajat al localului.
  • sa fie tot ce ți-ai dorit vreodată, să nu faci compromis doar pentru preț. Daca nu acum, atunci când?
  • să fie cât mai simplu decorul sălii, alb și luminos. Apoi, cu ajutorul decoratorului, s-o transformați dupa gustul amândurora și dupa tematica aleasă de voi.
  • dacă vrei o nuntă de vară, ca și noi, alege un loc cât mai deschis, dar cu posibilitatea de acoperire în caz de ploaie. În ziua de azi nu te mai poți baza pe vreme, nici măcar vara 🙂
  • alege să lucrezi cu oameni responsabili și serioși, și mare grija la semnarea contractului, la cuvinte-cheie și clauze ascunse. Odata ce semnezi, nu mai poți să schimbi nimic.
  • să vorbești cu 2-3 cupluri care și-au făcut nunta în acel local și să afli de la ei ce a mers bine și ce nu a mers, ca să fii pregătită (tu și plannerul ales) pentru orice.
  • înainte să bați palma pentru sală, mergi să verifici și toaleta: dacă e curată, dacă are suficiente cabine, săpun, etc. Știi cât de mult conteaza asta 🙂
  • dacă este ceva din decor ce nu se potrivește cu planul vostru, partea bună este că la poți schimba. În ziua de azi poți închiria aproape orice: suport de farfurii, decorațiuni, arcade, leagăne, fețe de masă, felinare, etc…

Revin cu partea urmatoare: idei pentru tematică, flori, decor, răsfățuri și mărturii. Sper să va fie de ajutor!