Bridezilla of Bucharest: the Planner, the Theme & the Flowers

Bridezilla of Bucharest: the Planner, the Theme & the Flowers

Dupa ce alegeți Locul/Sala nunții (vedeți aici întreaga aventură: https://rusanda.ro/bridezilla-of-bucharest-part-2-location-location-location/ ) este timpul să vă gândiți la tema nunții. Dacă deja ați găsit un planner, e și mai bine, pentru că puteți face asta împreună.

În cazul meu a fost simplu: știam cu cine vreau să lucrez pentru flori & decorațiuni, e vorba de Majadore,  mai exact Maja Mădălina Moștenaru, cea care mi-a decorat showroom-ul Bookletta cu mușchi vii, câțiva ani în urmă, și la care apelez pentru absolut orice ”nevoie floristică”, de la un buchet mic la un aranjament complicat pentru ocazii speciale. Mi-am dat seama că o cunosc de ceva timp, am încredere mare în alegerile ei, așa ca am luat un trandafir în dinți, am îngenuncheat emoționată și am întrebat-o: – Vrei să fii wedding plannerul meu? Și a zis DA!

Am convenit că până la nuntă ma ocup eu de organizare, deja aveam majoritatea elementelor, iar în ziua nunții ea va fi clona mea și se va ocupa de tot. Așa a și fost, pot să spun că sunt una dintre puținele mirese care nu au avut telefonul la ele și chiar s-au distrat în ziua nunții lor! Și nu vă lăsați amăgiți de lejeritatea cu care scriu acest articol, sunt un control freak fără scăpare când vine vorba de evenimente, dupa ce am organizat peste 20 de gale, aniversări, prezentări de modă, lansări de colecție, lansări de carte, petreceri, etc. în cei 7 ani de când am lansat Bookletta 🙂

Prima ideea pentru tema nunții a fost ”Enchanted forrest”, însă apoi am avut o viziune: era cu mult galben, cu multe lămâi și amintea de coasta Amalfi, my dream place. Am făcut un pic de research și am găsit multe surse de inspirație online, în special pe Instagram, din toata lumea, mai puțin în România (asta era prin 2018). Mi-am dat seama că este tema perfectă: galben este culoarea mea preferată și simbolizează lumină, optimism, putere, tinerețe. Mai ales dacă ai (ca și noi) un cort alb, cu mese albe și multă eleganță, recomand să alegi o temă care să facă evenimentul mai Young & Fresh, să îl scoată din zona de prinți și prințese. În același timp, să dozezi bine rozul și nuanțele pastel, ca să se simtă bine și mirele tău în acea tematică 🙂

Pentru invitație am ales un fundal cu teracota albastra, pictată în stil ”azulejo” și un plic cu imprimeu cu lămâi. Pentru decorațiuni de biserică, mai ales ca am avut ceremonia afară, am ales niște salbe de verdeață împletite cu lămâi. Decorațiunile de pe mese erau foarte echilibrate cu flori albe, trandafir vuvuzelă (galben cu oranj, delicios!), muuuuultă verdeață în diferite nuanțe de verde, lămâi, portocale, grapefruit, kumquat și lime. Lista de shopping a Majei a arătat mai degrabă ca o rețetă pentru o salată de fructe gigantică decât design de nunta! Pentru ea era prima dată când avea o tematică cu fructe (dupa xyz nunți la activ), însă n-am avut nicio emoție, știam că va fi minunat.

Partea mea preferată a fost arcada cu lămâi și flori pe care scria ”Rusanda & Laur, 6 iulie” și aranjamentul de pe masa mirilor, care a fost o adevărată nebunie de culoare!

Pe mese, oaspeții noștri și-au găsit numele scrise pe câte o lămâie, meniul din aceeași temă, iar mărturiile… Surpriza! Au fost ceaiuri parfumate de citrice de la Ceainăria Bernschutz personalizate de noi cu o poveste frumoasă de dragoste. Vă recomand să alegeți o mărturie care să rămână ca amintire invitaților voștri, să fie făcută cu drag pentru ei, să fie imprimată cu data nunții și numele voastre, să nu fie ceva doar ca să bifați căsuța mărturie… Vă recomand să mergeți la frumoasă Ceainărie Bernschutz & Co Universitate, să vă alegeți blend-ul preferat de ceai și să scrieți pe pachețele povestea voastră! A fost atât de frumos, a doua zi primeam poze de la prietenii noștri cu limonada pe care o făceau din lămâile cu nume de pe mese și ceaiul mărturie 🙂 Nu am poza cu ceaiurile- mărturie de la nuntă, dar am una cu proba de text, ca să vă faceți o idee:

Buchetul meu și al nașei, also by Majadore, au fost opere de artă: al meu cu mult verde și fructe kumquat (un fel de mandarine mici), al nașei tot așa dar pe cromatică alb-verde, ca să se potrivească rochiei ei.

De asemenea, să vorbim de extra-stuff: majoritatea nunților au candy-bar- e la modă, e accesibil, e aproape o obligație. Dacă ați ști de câte ori ni s-a spus ”Cum, fără candy-bar???” de zici că venea mireasa în fundul gol la nuntă… Ei bine, noi am avut o nuntă fără candy-bar, din câteva motive:

  1. E 6 iulie, e cald, nunta e afară, niciun candybar nu va rezista.
  2. În mod sigur vom atrage muște și prajiturile se vor descompune în câteva ore.
  3. Cel mai deranjant este când copiii răvășesc candy-bar-ul și până la sfârșitul nunții e doar o masă pătată de ciocolată și plină de șervețele.
  4. Copiii își umplu stomacul cu prăjituri, devin hiper și nu mai vor mâncare apoi.

Așa că eu vă recomand sa va alegeți extra-stuff din ceea ce vă place, nu ceea ce cere piața: vă place înghețată? Gelato bar. Vă place coniacul? Tabacul? Cognac & cigar bar. Brânzeturi fine? Cheese bar. Cu un pic de noroc, găsiți absolut orice pe piață, de la vată de zahăr la hot-dog. Noi am ales ceva cu lămâi, binențeles: lemonade bar. Tot Majadore ne-a adus cel mai frumos lemonade bar, instalat într-un căruț alb cu roșu, cu borcane supra-dimensionate și arome de pepene roșu, lavandă, ghimbir și chiar castraveți & busuioc. A fost alegerea perfectă, un pahar de limonadă cu fructe ne-a răcorit și ne-a relaxat pe terasă, admirând lacul și atmosfera nunții.

Arcada cu lămâi

Pe partea de planning, ce să vă spun? Majadore a impresionat pe toată lumea cu profesionalismul și energia ei, a alergat ca o albinuță de colo-colo, a organizat oamenii la mese, i-a invitat să bea limonadă, s-a ocupat de programul de entertainment, a comunicat eficient cu noi pe toată perioadă evenimentului, a rezolvat din mers ”surprizele” ce au apărut, pentru că nu exista nuntă fără ele 🙂 Ne-a emoționat foarte mult implicarea ei, ne-am putut relaxa și bookura de ziua noastră, motiv pentru care îi vom fi recunoscători toată viața!

  1. Bridezilla of Bucharest: the Planner, the Theme & the Flowers este unul din cele mai tari articole despre calatori pe care le-am citit.
    Tine-o la fel si continua cu asemenea detalii. Succes!