Her name was Fall

Her name was Fall

După cum bine știți, de 6 ani când cineva mă întreabă cu ce mă ocup, răspunsul meu este, inevitabil: Ai auzit de Bookletta?

Bookletta este geanta pentru femeia care citește, invenția mea unică în lume și înregistrată. Într-o zi o să vă spun pe îndelete povestea ei, la un ceai, la o cafea sau la un pahar de vin bun. Dar astăzi vreau să vă spun povestea #hernamewasFall- noua colecție Bookletta de toamnă-iarnă 2018-2019. 

Când eram adolescentă scriam poezie. Adevărul e că scriu și acum, dar tot mai rar public. Poezia mea e doar a mea, și foarte rar a încă unei persoane, căreia îi este dedicată. Adevărul și mai mare este că prefer poezie în fața oricărei forme de expresie artistică: pictură, muzică sau proza. Aș vrea să ne adresăm unii altora în gânduri abstracte, mai multe simțite, pictate în culori intense și sincere. Cum se exprima Nichită, scriind așa cum respira:

”Stiu tot ceea ce tu nu stii niciodata, din tine.
Bataia inimii care urmeaza bataii ce-o auzi,
sfarsitul cuvantului a carui prima silaba tocmai o spui
copacii – umbre de lemn ale vinelor tale,
raurile – miscatoare umbre ale sangelui tau, 
si pietrele, pietrele – umbre de piatra ale genunchiului meu”

Așa că tot gândindu-mă la noua colecție Bookletta de toamnă și la culorile ei (roșu, turcoaz, cupru, negru, muștar) m-am gândit că acestea simbolizeaza stările prin care trecem noi, femeile, toamna: feminitate, nostalgie, strălucire interioară, sensibilitate, renaștere. Așa că am scris o poezie despre asta. Despre Doamna Toamnă.

”Her name was Fall and she fell for Red Sunsets

She loved the sweet rain between turquoise moments of silence

She felt that inner glow is the best glow

Elegance was timeless and she knew that the best things in life are timeless

With every new season She had only one word in mind: rebirth

Fall is the beginning and ending of everything.”

Mulți ar reacționa indignați: cum așa, într-o lume a reclamelor agresive, pur comerciale, ea promovează un produs printr-o poezie? Ei bine, am simțit nevoia de o gură de aer proaspăt, de artă și culoare. Am simțit nevoia să îmbrac noua colecție în vers și să-i dau denumirea ”Her name was Fall”. Pentru că Toamna e o Doamnă care ascunde sub pelerina ei neagră o multitudine de emoții presărate cu raze discrete de soare și rafinament. Pentru că noua colecție Bookletta este rafinată și jucăușă în același timp, în prim plan fiind modelul Bookletta Constellation, prima geantă caritabilă din România: 50 ron din fiecare geantă sunt direcționați către ATCA și oferă o oră de terapie unui copil cu autism dintr-o familie social-vulnerabilă

Pentru această nouă campanie de toamnă am selectat 4 femei-modele-demne-de-urmat din domenii diferite, și fiecare a primit câte un vers din poezie. Eu am deschis campania:

 

Apoi a urmat Amalia Enache, prezentatoarea PRO TV care impresionează prin căldură și frumusețe și care pur și simplu luminează la ai ei 40+ ani, un exemplu pentru fiecare din noi. Iată versul ei:

 

Ana-Maria Brânză, campion olimpic la scrimă și o Super-Femeie a primit cel de-al treilea vers din poezie. Ce este interesant e că de curând a lansat și o carte, ”Fetița cu mască tricoloră”, în colaborare cu editura Curtea Veche, pe care abia aștept să pun mâna 🙂

Cea de-a patra a fost Irina Rusu de la Coffentropy, un blogger pe care dacă încă nu l-ați descoperit, vă invit să-l descoperiți astăzi! Este pasionată de beauty, design & lifestyle și are niște povești amuzante și sincere, în care ne putem regăsi cu toții.

 

Iar ultimul vers… pentru ultimul vers m-am gândit mult la cine se potrivește în acel context. Rebirth- renaștere, adică tinerețe și înțelepciune, în același timp. Pe Adriana Popescu o urmăresc de ceva timp și îmi place mult stilul ei, felul în care potrivește culorile, felul în care vede lumea, o să înțelegeți și voi de ce după ce vedeți această poza, ultima din ciclul #hernamewasFall:

 

Sunt onorată și încântată de colaborarea cu doamnele de mai sus, aceste #booklettagirls care au cucerit domeniile lor de activitate cu inteligență, putere și șarm. Sper să vă bucurați și voi de colecția aceasta și să-i scrieți continuarea, zi dupa zi, cu pașii voștri, continuarea poeziei de mai sus, dându-i formă, parfum și culoare.

P.S: Noua colecție Bookletta poate fi descoperită AICI.