Unde ieșim: Berăria H

Unde ieșim: Berăria H

Ați auzit deja de ea, cea mai mare berărie din Europa de Sud-Est. Dar știați că sunt peste 100 de oameni care lucrează zilnic acolo? Că într-o zi obișnuită, Berăria H adăpostește 1700 oameni la mese sau 3000 în picioare? Iar de departe, cifra cea mai impresionantă este aceasta: pe parcursul unui an, circa 600.000 petrecăreți îi pășesc pragul. Pe scurt, un adevărat Oraș cu Chef de Viață!

Marți am fost și eu la Berăria H, cu soțul meu, cu Gabi și Maria, pentru ca să-i vedem pe cei de la Motans în concert. Să mai spun cât de mult îmi plac The Motans? Îi ador! Nu doar pentru că sunt basarabeni de-ai mei (nu am aceeași slăbiciune pentru Carla”s Dreams, de exemplu), ci pentru simplitatea și profunzimea cuvintelor lor, pentru prezența lui Denis Roabeș (solistul), pentru durerea și extazul din voce când cântă asta:

Te urăsc, pentru că am fost fericit
Am luat dragostea-n rate, acum, cu insomnii o achit
Am trait cu viteza luminii, am avut o viață la cheie
Chișinău, București, Londra, Paris, Calea Lactee
Ne hrăneam cu raze de soare, și nopți zgomotoase
Acum suntem la dietă, dar totuși, visăm după șase
Și-am dat la maximum, bass si volum, dar ma doare oricum
Te rog, întoarce-mă- n august, fă-o acum!”

Până să înceapă concertul, ne-am bookurat de spațiul imens al Berăriei H, care îți dă cumva senzație de libertate, de diversitatea zonelor în care poți să stai, de mesele imense, pe care mi le și imaginez pline vârf cu prietenii mei și veselie, de Revelion…

Cea mai mare provocare într-un spațiu atât de mare ar fi, binențeles, service-ul și timpul de livrare al comenzilor. Așa că am fost surprinși când am fost abordați în primele 5 minute de o chelneriță foarte amabilă care a fost la dispoziția noastră toată seara, cu multă promptitudine. Am răsfoit meniul și am ales Super-Nachos cu carne de vită (30 ron), cartofi berărești (9,5 ron), iar Laur și-a luat cărnați de vită cu nucă și prune uscate (32 ron). Am ”fragezit” felurile cu bere arămie la draft (15 ron) și Hugo (21 ron). Porțiile au fost mari și deliciooooase așa că am luat un singur desert pe care l-am împărțit: un Tiramisu cu fructe de pădure (24 ron) care a fost excelent 🙂 Vedeți aici meniul întreg online: https://www.berariah.ro/beraria_h_menu.pdf?_1.1

Înainte de concert am văzut pe ecranele mari de lângă scenă fragmente din alte seri cu muzica live (aici vedeți toate evenimentele din Berărie: https://www.berariah.ro )și am surprins ce mă fascinează în acest local: e foarte mult chef, voie bună, dar în același timp ești mult mai aproape de cântăreți și toată experiența e mult mai intimă decât dacă ai merge la același show, să zicem, la Sala Palatului.

Cei de la Motans au reușit încă de la primele acorduri să ne ridice pe toți în picioare, să dansăm și să strigăm în cor toate cuvintele, să ne sensibilizeze și să ne facă să retrăim fiecare emoție din fiecare cântec. Am auzit și unele cântece noi și abia aștept să văd ce mai lansează și anul viitor 🙂

Am mai fi stat multe ore bune la bere & povești dacă nu aveam treabă a doua zi. M-am uitat peste lista de evenimente din local și am găsit un show de stand-up la care îmi doresc să ajung luna asta. Mi-am promis de asemenea că o să-i duc și pe ai mei la Berăria H, tatăl meu fiind un mare iubitor de bere ”adevărată”. Mi se pare genul de local în care poți merge la prânz, cu colegii de lucru, duminică la brunch, cu familia, sau seara, cu gașca de prieteni, și e la fel de potrivit în toate situațiile.

Așa că vă recomand să mergeți să vedeți cum e cea mai mare berărie din Europa de Sud-Est și un loc unde în mod sigur o să ne întâlnim, dansând și cântând cu o bere (sau un Hugo:) în mână, savurând atmosfera și fredonând cuvintele unei melodii de la Motans:

”Unde nu cad ploile, nu au cum să crească flori
Unde nu sunt oameni buni, nu există sărbători
De nu rătăceam prin lume, sufletu-mi nu te găsea
Cu bine ai venit în inima mea”… Berăria H!