Despre Mine

Despre Mine

Rusanda Davideanu (Cojocaru) s-a născut pe 3 august 1987 în R. Moldova și a studiat la Liceul Experimental de Creativitate și Inventică Prometeu, din Chișinău.

La 18 ani câștigă un concurs de manuscrise și publică prima ei carte de poezie, ”Culorile mele”, care ia în același an premiul ”Debutul Anului/ categoria poezie” oferit de Uniunea Scriitorilor din R. Moldova.

La 19 ani pleacă la București pentru a studia la Universitatea din București, Facultatea de Jurnalism & Științele comunicării, iar apoi obține masteratul la SNSPA- Facultatea de Management și Comunicare în afaceri cu specializarea ”Tehnici de promovare a inovației”.

Începând cu 2006 lucrează în agenție de publicitate, agenție de PR și apoi coordonează departamentul de comunicare în cadrul diferitor companii private.

În 2010, împreună cu Ionela Costachi, lansează campania socio-culturală ”Citesc, deci sunt sexy!”, una dintre cele mai mari campanii de promovare a lecturii din România și R. Moldova.

În 2012 lansează Bookletta, geanta pentru femeia care citește: invenție unică în lume și înregistrată. Prin acest produs inovator aduce împreună moda și lectura și revoluționează felul în care privim produsele pe care le purtăm zi de zi. Dacă ne lăsăm reprezentați de brandul mașinii, ceasului, hainelor pe care le purtăm, de ce să nu ne lăsăm reprezentați în lume de titlul cărții pe care o citim? Bookletta este un statement: că moda poate educa și promova cultura, ca poți fi fashionista și bookaholică în același timp. Mai multe informații despre geanta pentru femeia care citește aici: www.bookletta.com

În 9 ani de antreprenoriat creativ pentru Bookletta, participă la evenimente la Paris, Londra, Strasbourg, Chișinău, etc. și câștigă multiple premii pentru creativitate & inovație:

În 2013 este premiată cu dinstincția ”Omul Anului” la categoria cultură în R. Moldova.

În 2016 este nominalizată pentru premiul ”Femeia Anului” (Revista Avantaje), categoria Antreprenoriat.

Tot în 2016 este invitată să susțină primul TEDx Talk despre antreprenoriat & inovație la TEDxCluj:

În 2017 obține premiul pentru ”Antreprenoriat Creativ” acordat de Elite Business Women Club România.

În 2018 începe seria de emisiuni ”Booking Night” la Bizilive TV, o emisiune despre cărți și oameni.

În ianuarie 2020 revine în zona de COMUNICARE, preluând postul de cofondator și Creative Director la Elite Communication, cu competențe în zona de copywriting, content writing, branding, social media și brand personal.

În februarie 2020 începe în paralel seria de emisiuni TV ”În CULISE cu Rusanda” la postul tv Canal 33, care îi aduce succesul pe micile ecrane.

Începând cu 2021 este consultant independent de comunicare și face echipă cu graficieni și specialiști din diferite domenii pentru a ajuta clienții săi să-și crească potențialul.

Expertiza ambivalentă în antreprenoriat și comunicare creativă dar și specializarea în tehnici de promovare a inovației sunt instrumentele care îi oferă un punct de vedere unic și care devin arme valoroase ce îi ajută pe colaboratorii săi să treacă la următoarea etapă de business.

CONTACT

E-mail: hello@rusanda.ro

Telefon/Whatsapp : 0749588517