About Rusanda

Rusanda Cojocaru s-a născut pe 3 august 1987 în R. Moldova și a studiat la Liceul Experimental de Creativitate și Inventică Prometeu, din Chișinău.

La 18 ani câștigă un concurs de manuscrise și publică prima ei carte de poezie, ”Culorile mele”, care ia în același an premiul ”Debutul Anului/ categoria poezie” oferit de Uniunea Scriitorilor din R. Moldova.

La 19 ani pleacă la București pentru a studia la Universitatea din București, Facultatea de Jurnalism & Științele comunicării, iar apoi obține masteratul la SNSPA- Facultatea de Management și Comunicare în afaceri.

În 2010, împreună cu Ionela Costachi, lansează campania socio-culturală ”Citesc, deci sunt sexy!”, care este și acum una dintre cele mai mari campanii de promovare a lecturii din România și R. Moldova.

În 2012 lansează Bookletta, geanta pentru femeia care citește: invenție unică în lume și înregistrată. Prin acest produs inovator aduce împreună moda și lectura și revoluționează felul în care privim produsele pe care le purtăm zi de zi. Dacă ne lăsăm reprezentați de brandul mașinii, ceasului, hainelor pe care le purtăm, de ce să nu ne lăsăm reprezentați în lume de titlul cărții pe care o citim? Bookletta este un statement: că moda poate educa și promova cultura, ca poți fi fashionista și bookaholică în același timp. Mai multe informații despre geanta pentru femeia care citește aici: www.bookletta.com

În 6 ani de Bookletta  (2012- 2018) participă la evenimente la Paris, Londra, Strasbourg, Chișinău, etc. și câștigă multiple premii pentru creativitate & inovație.

În 2016 este nominalizată pentru premiul ”Femeia Anului” (Revista Avantaje), categoria Antreprenoriat. Tot în 2016 este invitată să susțină primul TEDx Talk despre antreprenoriat & inovație la TEDxCluj: https://www.youtube.com/watch?v=j9oofKlQL80

În 2017, la 30 ani, marchează 30 țări vizitate (pe 4 continente).

În 2018 începe seria de emisiuni despre cărți & oameni ”Booking night cu Rusanda” și lansează oficial site-ul rusanda.eu

No feeds available, make sure you have a correct API configuration in the theme options.